حرکت لانچ با هالتر
![[تصویر: 1396649032.jpg]](http://bfitness.org/up/1396649032.jpg)
حرکت لانچ با هالتر یک انتخاب عالی برای ساختن حجم عضلانی در عضلات باسن و چهار سرران می باشد.
متأسفانه این حرکت اغلب نادرست انجام می شود و افرادی که آن را اجراء می کنند به ندرت می توانند از آن استفاده کامل را ببرند چرا که تکنیک صحیح آن را نمی دانند. برخلاف عقیده خیلی از بدنسازان و مربیان من حرکت لانچ با هالتر را به عنوان یکی از حرکات قدرتی معرفی و تحسین می کنم.
من معمولاً این حرکت را خیلی سنگین و کامل اجراء می کنم و هر ست تمرینم با ۸ تکرار به پایان می رسد و در هر برنامه برای هر یک از پاها ۴ ست انجام می دهم.
برای اجراء این حرکت پای خود را خیلی زیاد جلو قرار نمی دهم. اما خیلی کامل پائین می روم. برای شروع، وزنه را از پایه جدا می کنم و از پایه فاصله می گیرم.
در حالت ایستاده بالاتنه خود را عمود بر زمین نگه می دارم سپس پای چپ خود را به اندازه ای جلو قرار می دهم که حتی در پائین ترین نقطه حرکت زانویم از نوک انگشتانم جلوتر نمی رود.
سپس تا جائی پائین می روم که ران پای چپم موازی با زمین قرار بگیرد. پس از رسیدن به موقعیت مذکور شورع می کنم به معک..و..س کردن روند اجراء حرکت و بازگشت به حالت ایستاده.
این حرکت نیازمند قدرت و حفظ تعادل زیادی است و به همین جهت برای همه ورزشکاران حرکت مناسبی است. مهم نیست که رشته ورزشی تان چه باشد. فوتبال، بسکتبال، هندبال، رزمی و...، در هر حال برای تمرین و مسابقه دادن در رده های بالا باید کنترل زیادی روی حرکات بدن خود داشته باشید.
حرکت لانچ به شما کمک می کند میزان قدرت خود را برای حفظ تعادل بدن افزایش دهید. اجراء حرکت لانچ به صورت راه رفتن رو به جلو نقش زیادی در عضله سازی ندارد.
زمانی که شما حرکت لانچ راه رفتنی را اجراء می کنید دیگر فشاری برای بازگردان وزنه به سمت عقب روی پاهای خود اعمال نمی کنید تا مجدد به موقعیت شروع حرکت بازگردید.
بنابراین اکثر و عمده فایده اجراء حرکت را از دست می هید. درست است که گام برداشتن به سمت جلو با وزنه جلو و بازگشتن به موقعیت ایستاده (به سمت عقب) مستلزم تلاش بیشتری است.
بنابراین خودتان را به اجراء لانچ های راه رفتنی عادت ندهید، در عوض به لانچ مثل اسکوات نگاه کنید یعنی یک نشست و یک برخاست.
جهت حفظ ایمنی حین اجراء حرکت لانچ سعی نکنید با برداشتن گام بلند به جلو دیگر بدنسازان داخل باشگاه را تحت تأثیر خود قرار دهید و به آنها نشان دهید که قادر هستید چقدر پائین بروید.
برداشتن گام های بلند به سمت جلو باعث اعمال فشار زیادی روی زانوها می شود و اگر چنین کاری انجام دهید ممکن است زمین بخورید.
بدن راه های طبیعی برای حرکت کردن دارد و زمانی که بخواهیم آن را وادار سازیم تا کارهائی انجام دهد که انجامش قابل تصور نیست.
احتمال بروز آسیب را افزایش خواهیم داد. دست های خود را از پشت کنار شانه ها روی میله قرار دهید و با حفظ تعادل بدن سعی کنید پائین رفتن و بالا آمدن را کامل در عضلات خود احساس کنید.
بعد از چند دقیقه شیوه اجراء حرکت را به خوبی متوجه خواهید شد و خود به خود بهترین حالت را اجراء خواهید کرد.
اکثر حرکات، یک مسیر خاص اجرائی دارند و برای حرکت لانچ با هالتر آن مسیر این چنین است که زانوی پائین که جلو گذاشته شده نباید هرگز از نوک انگشتان پا حین حرکت جلوتر برود.
علاوه بر این نباید پا را خیلی جلو گذاشت طوری که زانوی پا خیلی عقب تر از انگشتان پا قرار بگیرد. شیوه صحیح اجراء حرکت را پیدا کنید و آن را همواره رعایت کنید.