Quantcast
Channel: تناسب اندام ایرانیان - bfitness - تمامی انجمن‌ها
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3745

بهترین موادغذایی چربی‌سوز.

$
0
0
بهترین موادغذایی چربی‌سوز
 بعضی از موادغذایی خاصیت گرمازاییبالایی دارند، به همین دلیل وقتی آنها را می‌خورید درواقع چربی‌سوزی می‌کنید.
 
سوخت‌وسازتان را بالا ببریدحقیقت دارد: بعضی از موادغذایی خاصیتگرمازایی بالایی دارند، به همین دلیل وقتی آنها را می‌خورید
درواقع چربی‌سوزی می‌کنید. این موادغذایی حاوی موادمغذی و ترکیبات خاصیهستند که آتش متابولیسمتان را شعله‌ور می‌کنند. تا
 
می‌توانید در رژیم‌غذایی‌تان از این مواد بهره گیرید.
غلات کاملبدن شما برای تجزیه غلات کامل (مخصوصاً آنهایی که سرشاراز فیبر هستند مثل برنج قهوه‌ای) دو برابر بیشتر از موادغذایی فراوری‌شده کالری می‌سوزاند.
 
گوشت کم‌چربپروتئین خاصیت گرمازایی بسیار بالایی دارد: شما حدود ۳۰٪از کالری‌های غذا را در طی هضم آن می‌سوزانید
(بنابراین یک تکه مرغ که ۳۰۰ کالری دارد، برای تجزیه ۹۰ کالری می‌سوزاند).
 
لبنیات کم‌چربلبنیات که سرشار از کلسیم و ویتامین دی هستند به حفظ وساخت حجم عضلانی کمک می‌کنند--که آن هم برای بالا نگه داشتن متابولیسم بدن الزامی است.
 
چای سبزدر یک تحقیق مشخص شد که نوشیدن چهار فنجان چای سبز درروز به افراد کمک می‌کند ۳ کیلوگرم در طی هشت هفته وزن کم کنند. EGCG که ترکیب موجود در چای سبز است، متابولیسم را به طور موقت بالا می‌برد.این چای را می‌توانید به صورت خنک نیز استفاده کنید.
 
عدسیک فنجان عدس ۳۵٪ از مصرف روزانه شما به آهن را تامین می‌کندو این برای اکثر ما که دچار کمبود آهن هستیم خبر بسیار خوبی محسوب می‌شود. وقتی از یک ماده‌مغذی کمبود داشته باشید، متابولیسم بدن شما پایین می‌آید زیرا بدن برای آنچه برای عملکرد خوب نیاز دارد را دریافت نمی‌کند.
 
فلفل قرمزکپسای‌سین، ترکیب موجود در فلفل قرمز، بدن شما را گرم می‌کندو این مسئله باعث می‌شود کالری اضافه‌تری بسوزانید. این ترکیب را می‌توانید با خوردن فلفل خام، پخته، خشک یا پودر شده به بدنتان برسانید. پس تا می‌توانید به سوپ، تخم‌مرغ و گوشت خود فلفل بزنید.
همه رژیم های کاهشوزن صحیح نیستندرییسانجمن علمی تغذیه ایران خاطرنشان کرد:« روش های مختلفی برای کاهش وزن بصورت حتی مستند وجود دارد که گه گاهی توسط افراد خاص یا گروه های خاصی ارائه می شود ولی این دلیل بر این نمی شود که حتما تمام این رژیم ها صحیح باشد چرا که این روش ها به طور مداوم در بین مقالات موجود و حتی سایت های موجود مورد گفت و گو و بحث و مقابله قرار می گیرند.» چاقی های موضعی خطرناک تر استدکتر مجید حاجی فرجی با بیان اینکه بحث کنترل وزن و کاهش وزن در واقع بحث پیشگیری تا درمان است گفت:« به دلیل تغییر سبک زندگی، مسائل ژنتیکی و سابقه خانوادگی، الگوی نامناسب غذایی و کاهش فعالیت فیزیکی به معنای واقعی عارضه اضافه وزن پیش می آید. متاسفانه بسیاری از افراد نیز با وجود وزن متناسب و نرمال دچار چاقی های موضعی هستند.»وی ادامه داد:«یک فرد می تواند با شاخص توده بدنی نرمال همچنان چاق باشد به طوری که بسیاری از افراد به دلیل چاقی های موضعی دچار این مشکل هستند و این شاید خطرناک تر از اضافه وزن های طبیعی باشد که در آن وزن به طور کلی بالا می رود، لذا به همین دلایل است کهما رژیم های متفاوتی را برای کاهش وزن افراد همراه با یک برنامه صحیح زندگی و فعالیت فیزیکی مناسب توصیه می کنیم.»
 
خطر تشکیل سنگصفرا با رژیم های کم کالریوی در خصوص انواع رژیم های کاهشوزن گفت:« بطور کلی می توان گفت رژیم های کاهش وزن به چند دسته تقسیم شوند. یک نوع از رژیمها، رژیم های بسیار کم کالری اند که در مواردی نادر، بیمار تحت نظر و حتی در حالت بستری ناچارا تحت این رژیم قرار می گیرد و میزان کالری دریافتی وی بین 200 تا 80 کیلو کالری است که معمولا خطر ایجاد سنگ کیسه صفرا، کمبود مواد مغذی و ریزمغذی ها را به همراه دارد و دردرازمدت هم موثر نیست یعنی این نوع رژیم در کوتاه مدت به دلایل خاصی که خطری برای بیمار وجود دارد، ممکن است تجویز شود.»دکتر حاجی فرجی ادامه داد:«رژیم های کم کربوهیدرات دسته دیگری از رژیم های کاهش وزن است که در این رژیم مصرف کربوهیدرات دربرنامه غذایی روزانه فرد کمتر از 25 گرم است و در کنار این رژیم ها، رژیم های نامتعادلی داریم که یا بسیار کم چربی هستند و فرد بین صفر تا 19 درصد انرژی را از چربی می گیرد در حالی که در مواقع عادی ما میزان دریافت چربی را تا 30 درصد پیش بینی می کنیم.»
 
ابتلا به دیابت نوع2 با رژیم های کتوژنیکوی افزود:« رژیم هایکتوژنیک از دیگر رژیم های نامتعادل کاهش وزن است که در آن میزان مصرف چربی بالا و مصرف پروتئین متوسط است کهالبته بدون کربوهیدرات داده می شود. این رژیم در کوتاه مدت موجب کاهش وزن می شود اما پیروی از این رژیم بسیار مشکل است از طرفی عوامل خطر را افزایش می دهد و ممکن است فرد در اثر پیروی از این رژیم به دیابت نوع 2مبتلا شود.همچنین پیروی از رژیم های کتوژنیک موجب بروز یبوست و افزایش مقاومت به انسولین می شود.»رييس انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي افزود:« در این رژیم ها بدن در واقع نوعی اعتیاد به کربوهیدرات ها پیدا می کند بدون اینکه کربوهیدرات افزایش پیدا کند و در یک وعده کربوهیدرات مصرفی یک سوم وعده اصلی را در بر می گیرد که ناکافی است و حالت کتوز ایجاد می کند. کتوز بروز مواد سمی در بدن است که خود عوارض زیادی دارد که در حوصله این بحث نیست.» Click this bar to view the full
image.
 
 
قلبی
بیمار با رژیم اتکینزوی ادامه داد:«یکی از دیگر از رژیم هایی که تا مدت ها در ماهواره و سایت ها تبیلغ میشد رژیم اتکینز است. این رژیم محدودیت و دشواری زیادی برای ادامه دارد به دلیل اینکه پروتئین مصرفی در این رژیم بالا است و کربوهیدرات ها و چربی ها در برنامه غذایی فرد کاهش پیدا می کند. تجویز این مقدار چربی بویژه اسیدهای چرب اشباع در این افراد موجب افزایش شانس ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی می شود.»دکتر حاجی فرجی هشدار داد:«کمبود فیبر و ویتامین ها در رژیم اتکینز باعث مشکلات عدیده ای برای فرد می شود همچنین ممکن استاختلال در املاح و الکترولیت ها ایجاد کند از طرفی کمبود کربوهیدرات ها در این رژیم می تواند منجر به افت گلوکز کاذب شود که بویژه برای مغزکه نیاز به این ماده مغذی دارد اشکالاتی ایجاد می کند و می تواند در یادگیری، هوشیاری و هواس افراد تاثیری منفی بگذارد.»
 
 
سرطان با رژیم های کمکربوهیدرات می آیدوی در پاسخبه اینکه آیا رژیم بدون کربوهیدرات می تواند منجر به بروز سرطان شود گفت:«بله عدم مصرف کربوهیدرات ها می تواند موجب بروز سرطان شود به دلیل اینکه ما بسیاری از فیبرها را از طریق کربوهیدرات ها دریافت می کنیم و لذا حذف آن می تواند ابتلا به سرطان را به همراه داشته باشد.»رييس انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي تاکید کرد:«حذف کربوهیدرات ها از برنامه غذایی افزایش ضعف و خستگی عضلات را به همراه دارد چرا که یک ماده آماده برای سوخت را از بدن حذف کرده ایم و چربی جایگزین آن شده است که این در درازمدت فقط می تواند انرژی براینیازهای روزانه عضلات ایجاد کند.»
 
 
ابتلا به نقرس و سنگکلیه با حذف کربوهیدرات هاوی افزود:« حذف کربوهیدراتها از رژیم غذایی می تواند موجب افزایش اسید اوریک شود که احتمال ابتلا به نقرس و سنگ کلیه را افزایش می دهد و نهایتا افزایش کلسترول خون و لیپیدهای خون هم می تواند باعث مشکلات قلبی و عروقی می شود. همچنین حذف کربوهیدرات ها ازرژیم غذایی موجبافزایش مشکلات گوارشی و یبوست می شود چرا که دریافت فیبرهای غذایی از طریق کربوهیدرات ها به حداقل رسیده است.» Click this bar to view the full image.
 
کمبود ریزمغذیها با رژیم های نامتعادلوی ادامه داد:«نکته دیگر این است که توصیهبه مصرف مکمل های غیرضروری می کند به دلیل اینکه می داند این رژیم کمبود ریزمغذی ها را به همراه دارد و به دلیل اینکه مصرف مکمل ها باید در شرایط خاصی و تحت نظر متخصص تغذیه باشد این رژیم ها می تواند مشکل ساز باشد.»حاجی فرجی تاکید کرد:«عدم آموزش راه های کسب شیوه صحیح زندگی از دیگر مشکلات رژیم های غیرمتعادل است یعنی به دلیل اینکه ضمانت در جهت اغواگری و تبلیغات کذب دارد و به فرد اطمینان می دهد فقط با این رژیم بدون اینکه دردسری داشته باشد می تواند کاهش وزنداشته باشد لذا آموزش صحیحی هم برای شیوه زندگی صحیح به همراه نخواهد داشت نهایتا اینکه فرد را به پزشک بی اعتماد می کند چون درمدت کوتاهی فرد ناموفق است و از رژیم برمی گردد و به متخصصی که مراجعه کرده است نیز بی اعتماد می شود.»
 
 
چاقی با رژیم هاییویویی برمی گردددکترحاجی فرجی در توضیح دلیل غیراصولی دانستن این نوع رژیم ها گفت:« رژیم های غیرمتعادلی که به آنها اشاره شد موجب فاصله رژیم ازعادات و رفتار و علایق فرد می شود لذا رژیمی کوتاه مدت است یعنی فرد توان ادامه این رژیم ها را ندارد و سریعا از ادامه این رژیم پشیمان می شود و برمی گردد و حالت یویو به خود می گیرد و بارها رژیم را رها کرده و دوباره متصل به رژیم می شود لذا ضمن اینکه این رژیم ها اثری ندارد گاها برگشت بدی دارد یعنی فرد بیشتر از حالت اولیه دچار اضافه وزن می شود.»وی تاکید کرد:« رژیم های غیرمتعادل نگاه یک سویه و یکنواخت به بیماران می دهد و باعث می شود فرد فقط فکر کند با همین رژیم می توانددر مدت کوتاهی وزن کم کند و هر وقت که مایل بود رژیم را رها کند.مهمترین چیزی که در رژیم های نادرست وجود دارد تبلیغات فریبکارانه ایاست که فرد را متقاعد می کند در مدت کوتاهی کاهش وزن زیادی داشته باشد و در واقع آن را ضمانت می کند.»رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود:« نکته دیگر این است که توصیه ها و برنامه های غیرعلمی و غیرعملی به فرد می دهد به دلیل اینکه وقتی فرد را از عادات و رفتار الگوی غذایی معمول و خانواده دور می کند این کار غیرعلمی است یعنی فرد ممکناست در کوتاه مدت این رژیم را پیش گیرد اما در میان مدت و درازمدت ادامه این رژیم برای وی غیرعملی است.»
 
برای یکدیگر رژیم تجویزنکنید!وی در پایانگفت برای داشتن اندامی مناسب و وزن دلخواه بهتر است به متخصصان رجوع کرد و توصیه ی دوست یا فامیل را نپذیرفت
عادات
غذایی نامناسب
در تاریخ ‏اکتبر 30, 2012‏ و ساعت‏23:58‏
عادات غذايی ، يكی از مهمترين عواملموثر در شكل گرفتن الگوی غذايی انسان است كه تعيين كننده چگونگی انتخاب ، آماده كردن ، طبخ ، مصرف و نگهداری موادغذايی
می باشد .
عادات غذايی ريشه در عوامل مختلفيمانند شرايط اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی ، جغرافيايی ، مذهبی ، كشاورزی و بسياری عوامل ديگر دارد كه سينه به سينه  و نسل به نسل به افراد رسيده  و ريشه در باورهای انسان دارد . ما معمولا بدون تفكر و تعمق ، از عادات غذايی پيروی می كنيم و توجهی به اثرات آنها در سلامت خود نداريم ، در حاليكه بسياری از عادات غذايی معمول ما ممكن است نا مناسب بوده و اثرات نا مطلوب و گاه جبران ناپذيری در سلامت ما بجای گذارد . بنابراين شناخت عادات غذايی و تاثير آنها در سلامت انسان ، در شكل گيری الگوی غذايی صحيح و مناسب و برخورداری از تغذيه كافی ، متعادل و متنوع ، گام بسيار موثری است . اكنون پاره ای از عادات غذايی را كه می توانند اثرات نا مطلوبی در تغذيه و سلامت انسان به جا گذارند ، بررسی می كنيم :
 
1)سرخ كردن مواد غذايی به مدت طولانی
برای سرخ كردن غذا معمولا از روغنزياد استفاده می شود . مصرف روغن به مقدار زياد باعث افزايش وزن و چاقی می شود كه عوارض ناگواری را به همراه خواهد داشت . به  هنگام  سرخ  كردن ،  درجه  حرارت  غذا  به  خيلی بالاتر از حرارت جوش ميرسد و در چنين دمايی اكثر مواد مغذی موجود در غذا ارزش تغذيه ای خود را از دست می دهند . در درجات حرارت بالا و در اثر استفاده از روغن زياد هضم مواد غذايی مشكل خواهد شد ، بنابراين غذای سرخ شده هضم مشكلتری نسبت به غذای آب پز دارد.
مصرف روغن زياد كه برای سرخ كردن غذابكار ميرود موجب بالا رفتن چربيهای خون شده و در نتيجه انسان را در معرض عوارض قلبی - عروقی قرار ميدهد.
 
2) افزودن نمك زياد به غذا
يكی از وظايف نمك ، نگهداری آب در بدناست بنابراين مصرف نمك زياد موجب جمع شدن آب در بدن و ايجاد ورم می شود.
مصرف نمك زياد ، بخصوص برای افرادی كهمبتلا به افزايش فشار خون می باشند، مفيد نبوده و باعث بالا رفتن فشار خون و در نتيجه مساعد كردن زمينه برای بروز سكته های قلبی و مغزی مي شود.
 
3) نوشيدن چای بعد از غذا
چای دارای ماده ای است به نام تانن كهبا آهن موجود در منابع گياهی ايجاد تركيبی به نام تانات آهن می كند و موجب دفع آهن از بدن می شود . بديهی است كه اين امر به خصوص برایافرادی كه مبتلا به كم خونی و فقر آهن هستند مضر بوده  و كم خونی آنان را تشديد می كند .
چای حاوی يك فاكتور ضد ويتامين B1 (تيامين) است و مانع استفاده بدن از ويتامين B1 می شود. بنابراين نتيجه میگيريم كه مصرف چای با فاصله كوتاهی بعد از غذا يا همراه غذا ، می تواند انسان را در معرض كمبود آهن و نيز كمبود ويتامين B1 قرار دهد . بخصوص چنانچه مقدار آهن يا ويتامين B1 در غذایانسان كافی نباشد،  می تواند اثرات مضر قابل توجهی را از خود بجا بگذارد.
 
4) نوشيدن آب و مايعات زيادهمراه غذا
نوشيدن مايعات به مقدار زياد همراهغذا ، موجب رقيق كردن شيره های گوارشی شده و در نتيجه شيره های گوارشی نمی توانند اثر كامل در هضم مواد غذايی داشته باشند كه نتيجه آن اختلال در هضم و جذب مواد غذايی و ايجاد نفخ  و اختلال در دستگاه گوارش می باشد.
 
5) تند غذا خوردن و خوب نجويدنغذا
اولين مرحله هضم بعضی از مواد غذايی ،در دهان و بوسيله آنزيم  پتالين موجود در بزاق دهان انجام می شود و اين در صورتی است كه غذا به خوبی جويده و خرد شده و با بزاق دهان آغشته گردد. چنانچه با عجله بخوريم و غذا را به خوبی نجويم، در هضم و جذب مواد غذايی اختلال ايجاد مي شود و اين امر می تواند موجب سنگينی و دل درد  و ناراحتيهای گوارشی بشود.
 
6) استرس، هيجان به هنگام مصرفغذا
هر نوع استرس و هيجان به هنگام مصرفغذا موجب اختلال در ترشح آنزيمها و شيره های گوارشی شده و در نتيجه باعث اختلال هضم و جذب مواد غذايی شده و مواد مغذی نمی توانند بطور كامل به مصرف سلولها برسند. در نتيجه ممكن است انسان در معرض سوء تغذيه و عوارض ناشی از آن قرار گيرد . علاوه بر آن ، اختلال در هضم و جذب مواد غذايی می تواند موجبات بروز اختلالات گوارشی متعددی بشود.
 
7) مصرف مواد غذايی فاقد ارزشتغذيه ای
اگر موادی مانند چيپس ، غلات حجيم شده، نوشابه های گازدار ، انواع شكلات ، آب نبات  و غيره به ميزان زياد مصرف گردد  و يا نزديك به وعده های اصلي خورده شود و در واقع جلوی اشتهای انسان را برای صرف غذا در موقع صبحانه ، ناهار و شام بگيرد ، موجب می شود كه نيازهای تغذيه ای شخص بر آورده نشود و در نتيجه سوء تغذيه ايجاد گردد . زيرا اين مواد فاقد ارزش تغذيه ای بوده و نمی توانند احتياجات تغذيه ای انسان را تامين نمايند . بنابراين چنانچه جانشين غذای اصلی بشوند ، موجب كمبودهای تغذيه ایشده و به سلامت انسان لطمه می زنند
.
اگر مواد فوق الذكر علاوه بر غذایاصلي به مقدار زياد مصرف شوند ، چون پرانرژی و چاق كننده هستند موجب افزايش وزن و اختلالات ناشی از آن می شوند . بسياری از تنقلات يا مواد غذايی كه بهطور آماده در بازار بفروش ميرسند ، به علت نحوه آماده سازی ، طبخ و نگهداری ، ارزش تغذيه ای خود را به ميزان زيادی از دست ميدهند . همچنين ممكن است به علت عدم رعايت نكات بهداشتی در فرآيند توليد ، دارای اشكالات بهداشتی بوده و مصرف آنها برای سلامت انسان مضر باشد . افزودنيهای مختلف از قبيل اسانسها ، رنگها و نگهدارنده ها كه به بعضی از مواد غذايی افزوده می شوند از مواد طبيعی نبوده و جزء تركيبات شيميايی هستند و اگر در مصرف آنها افراط شود ، برای سلامت انسان مضر خواهد بود.
 
8) استفاده از روغن مايع برایسرخ كردن غذا
برای سرخ كردن غذا به خصوص به مدتطولانی نبايستی از روغن مايع استفاده شود . زيرا سريعتر از روغن جامد ذوب شده و باعث تشكيل موادی می شود كه برای سلامت انسان بسيار مضر است. لذا توصيه می شود روغن مايع به سالاد و يا به آب غذاهايی كه در حال طبخ است افزوده شود.
 
9) مصرف مواد غذايی فاقد فيبر
فيبر غذايی كه در منابع گياهی مانندانواع سبزيها ، حبوبات ، غلات سبوس دار و ميوه ها بخصوص با پوست وجود دارد ، اثرات مهمی در سلامت انسان دارد . از جمله پيشگيری و درمان يبوست ، پايينآوردن كلسترول خون و در نتيجه جلوگيری از بروز عوارض قلبی - عروقی و حفظ سلامت قلب .
در جوامعی كه از سبزيها و ميوه ها وساير منابع فيبر غذايی به مقدار زياد استفاده می شود، ابتلا به سرطان به خصوص سرطانهای دستگاه گوارش به طور قابل توجهی كمتر است . فيبر غذايی موجب كنترل قندخون شده و برای افراد مبتلا به بيماری قند مفيد است . به اين ترتيب كه باعث می شود قند حاصل از مواد قندی - نشاسته ای غذا ، به تدريج وارد خون شده و در نتيجه از بالا رفتن ناگهانی قندخون بعد از صرف غذا يا پايين افتادن ناگهانی قند خون به علت گرسنگی پيشگيری شود.
البته افراد مبتلا به ديابت ، حتی بامصرف فيبر در مواد غذايی نبايستی در مصرف مواد قندی - نشاسته ای افراط نمايند . فيبر غذايی احتمال بروز فتق و واريس را نيز كاهش ميدهد . مواد دارای فيبر چون حجيم هستند ، جای زيادی را در معده اشغال می كنند و از اشتهای كاذب جلوگيری كرده و چون نياز به جويدن زياد دارند، مانع از پرخوری شده و لذا در پيشگيری از چاقی نيز موثرند .
 
10) حذف وعده های غذايی اصلی
بعضی افراد برای پيشگيری يا درمانچاقی يك يا دو وعده اصلی غذايی خود را حذف می كنند. اين امر باعث می شود كه معده برای مدت زمان نسبتا طولانی خالی بماند و گرسنگی طولانی موجب كاهش قند خون شده و باعث ايجاد عوارضی از قبيل ضعف و سستی ، خستگی ، سرگيجه ، اضطراب ، بي حوصلگی و عوارض عصبی می شود.
علاوه بر مطالب فوق بدن انسان بصورتسیستماتیک هنگامی که به کمبود کالری دچار میگردد دستور ذخیره چربی را صادر نموده و اصطلاحاً فرد را دچار لقمه خواری مینماید ، که بلافاصله پس از قطع رژیم ، چاقی مفرط و رژیم زدگی را به دنبال خواهد داشت.
كاهش وعده های اصلی غذايی ممكن است ازنظر روانی نيز در انسان ايجاد استرس و احساس محروميت از غذا خوردن بنمايد كه اين امر خود می تواند باعث بروز اختلالاتی در تغذيه و سلامت انسان بشود.
 
11) مصرف مواد شيرين پس از صرفغذا
برخی افراد معتقدند برای هضم غذا لازماست از مواد شيرين استفاده شود . اين عادتچنانچه ادامه يابد ، موجب چاقی و عوارض ناگوار ناشی از آن خواهد شد.
پوسيدگی و خرابی دندانها ، عارضهديگری است كه به علت مصرف مواد شيرين رخ می دهد . زيرا اسيدی كه از مواد شيرين در دهان حاصل می شود ، به سلامت دندانها لطمه زده و موجب پوسيدگی آنها می شود بنابراين از افراط  در مصرف مواد شيرين بايد احتراز نمود.
 
12) يكنواختی برنامه غذايیروزانه
لازم است در برنامه غذايی روزانه ازمواد متنوع استفاده شود ، زيرا جذب و متابوليسم بعضی مواد غذايی در حضور مواد ديگر بهتر انجام می شود. ضمنا با ايجاد تنوع در غذای روزانه ، نيازهای  تغذيه ای انسان بهتر تامين خواهد شد.
 
13) تاثير باورها بر تغذيه
در بعضی جوامع يا در بين بعضی خانوادهها باورهای خاصی در مورد تغذيه وجود دارد كه بعضی از اين باورها ممكن است غلط يا مضر باشد . اين قبيل باورهای تغذيه ای بخصوص در مورد رژيم های لاغری شايع است ( مانند نخوردن غذا و روزه های طولانی یا خوردن یک وعده غذایی در روز ) و می تواند به سلامت افراد لطمات زيادی وارد آورد . بنابراين شناخت اينگونه باورها و تلاش در تغيير آنها، گام موثری در بهبود تغذيه جامعه خواهد بود .
 
14) عادات غذايی غلط دربيماريها
به هنگام بيماری در بعضي جوامع ،عادات غذايی خاصی وجود دارد كه اكثرا برای سلامت انسان مفيد نيست. مثلا برخي افراد به هنگام ابتلا به اسهال از آب استفاده نمی كنند كه اين عادت خطرناك بوده و می تواند به علت از دست رفتن آب بدن و جبران نشدن آب از دست رفته ، منجر به مرگ به خصوص در كودكان و افراد مسن بشود.
همچنين در بسياری از بيماريهای عفونیو تب دار، بعضی ممنوعيت های غذايی از جمله عدم مصرف ميوه ها و بعضي مواد پروتئينی مرسوم است كه می تواند موجب بروز سوء تغذيه و تشديد بيماری شده و به اين ترتيب به سلامت انسان لطمه وارد آورد.
 

Viewing all articles
Browse latest Browse all 3745

Trending Articles