پیشرفت بهتر در عضله سازی با مصرف سوماتروپین!!
![[تصویر: Cedric_McMillan.png]](http://s2.picofile.com/file/7909266876/Cedric_McMillan.png)
بدنسازان به جهت پیشرفت بهتر و عضله سازی بیشتر از هورمون سوماتروپین استفاده میکنند. البته هورمون رشد به طور طبیعی در بدن ساخته میشود ولی با افزایش سن از ترشح آن کاسته میشود در کشورهایی مثل آمریکا این هورمون غیر مجاز و دوپینگ شناخته نمیشود و جزء داروهای مفید و در حالت اغراق آمیز به اکسیر جوانی نیز معروف است چون در استفاده افراد پیر بدن مجدادا شروع به عضله سازی و همچنین تقویت قوای جنسی شده است البته بدنسازان در سطح پیشرفته و در دوران تفکیک عضلانی از این هورمون استفاده میکنند چون این هورمون علاوه بر عضله سازی خاصیت چربی سوزی نیز دارد به هر حال استفاده از آن به افراد مبتدی و افرادی که زیر ۱۸ سال هستند توصیه نمیشود چون به زبان ساده موجب اختلال در رشد طبیعی بدن میشود و در افراد بالغ احتمال رشد عرضی استخوانها وجود دارد.البته بعید به نظر میرسد هورمونهای موجود در ایران اصل یا موثر باشد چون قیمت واقعی این هورمون بسیار بالا است ضمناْ در زیر توضیحاتی از جنبه پزشکی آورده ام:
موارد مصرف: سوماتروپین در درمان کوتاه قدی ناشی از کمبود هورمون رشد از جمله در کوتاه قدی در سندروم ترنر بهکارمیرود.
مکانیسم اثر: هورمون رشد یکی از هورمونهای هیپوفیز قدامی میباشد.
فارماکوکینتیک: نیمه عمر مصرف دارو به دنبال تزریق داخل وریدی 20-30 دقیقه و پس از تزریق داخل عضلانی یا زیرجلدی حدود 3-5 ساعت است. طول اثر دارو 12-48 ساعت است. متابولیسم دارو کبدی و دفع آن از طریق صفرا میباشد.
موارد منع مصرف: در هیپوتیروئیدیسم درمان نشده یا تومورهای بدخیم خصوص تومور داخل جمجمهای که به طور فعال در 12 ماه گذشته رشد کرده باشد نباید مصرف شود.
هشدارها:
1 ـ مصرف دارو تنها در بیماران با اپیفیز باز مجاز میباشد.
2 ـ در افراد مبتلا به دیابت ممکن است تنظیم مقدار مصرف داروی ضد دیابتلازم باشد.
عوارض جانبی: تشکیل آنتی بادی، واکنشهای موضعی آلرژیک، درد و تورم در ناحیه تزریق و افزایش خوش خیم فشار داخل جمجمهای از عوارض جانبی دارو هستند.
تداخلهای دارویی: استفاده همزمانمقادیر بالای استروئیدهای آنابولیک، آندروژنها، استروژنهاو هورمونهای تیروئیدی با این دارو سبب تسریع بسته شدن اپیفیزها میشود. مصرف طولانیمدت مقادیر درمان کورتیکوتروپین (ACTH) و مقادیر بالای خوراکی کورتیکواستروئیدها، سبب مهار پاسخ به هورمون رشد میشود.
![[تصویر: fouad_abiad_14.png]](http://s4.picofile.com/file/7909275157/fouad_abiad_14.png)
نکات قابل توصیه:
1 ـ قبل از بهکار بردن این فرآورده باید حساسیت به هورمون رشد و مصرف همزمان سایر داروها خصوص کورتیکواستروئیدها و کورتیکوتروپین را در نظر گرفت.
2 ـ دارو باید به مقدار مناسب تجویز شده و میزان رشد به طور منظم توسط پزشک تعیین شود.
3 ـ در صورتی که درمان با شکست مواجه شود، تستهای سرولوژیک برای تعیین میزان آنتیبادی هورمون رشد انجام گردد.
4 ـ سن استخوان طی درمان باید هر سال تعیین شود.
5 ـ بررسی عملکرد تیروئید و ارزیابی بروز ضایعات داخل جمجمهای لازم میباشد.
6 ـ تزریق داخل عضلانی دارو بسیار دردناک میباشد.
مقدار مصرف: مقدار مصرف 0/5-0/7units/kg (درسندرم ترنر مقدار مصرف به units/kg 1 افزایش مییابد) در هر هفته میباشد که به 6-7 مقدار منقسم برای تزریق زیرجلدی تقسیم میشود (یا به 2-3 مقدار برای تزریق داخل عضلانی).